Shameless Ülkemizde Çekilirse...

by 16:22 0 yorum
Aramızda, Shameless'i bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Alışılmışın oldukça dışında, sıradışı öyküsü ve karakterleriyle başarılı bir televizyon serisi. Gerek yurtdışında gerekse ülkemizde, bir aile etrafında dönen olayların anlatıldığı bunun gibi birçok hikayeye rastlamak mümkün. Lakin benim aklıma, ''acaba Shameless bizim ülkemizde çekilseydi neler olurdu'' gibisinden bir fikir geldi ve tabii ki geldiği gibi de anında gitti. Neden mi? Arkanıza yaslanıp okumaya başlayın anlarsınız nedenini...


Zinhar öpüşmem, adamla arama yastık isterim diyen kadın oyuncuların arasından, bar tuvaleti olsun, mutfak tezgahı olsun, bulduğu her fırsatı değerlendiren bir Fioana bulmanın neredeyse imkansız olması.


Sigara görüntülerinin çiçek görselleriyle kapatıldığı ülkede, ağzından emziğini düşürmeyen bebek gibi sigara içen, bir de üstüne içmeyeni dahi özendirebilecek kadar güzel içen bir Lip'e hazır olmayışımız.


Özellikle, izlemekte olduğumuz 4. sezonda, ergen halleriyle dikkat çeken Debbie karakterinin, topuklu ayakabılı, kırmızı rujlu hallerinin ve biran önce cinsel hayatla tanışma arzusunun, ''küçük gelinleri'' daha sempatik bulan bizler için oldukça sıradışı oluşu.


Zamanında, ''Üvey Baba'' tiplemesi ile bu açığını kapatan Türk milletinin, eline geçen her parayı, evde yemek bekleyen çocukları aç bırakmak pahasına dahi olsa, içkiye yatıran Frank'i, Erol Taş gibi sokaklarda taşlayacak olması.


Hazır söz Frank'ten açılmışken, oğlunun sevgilisyle birlikte olan bir babayı, bırak taşlamayı, Taksim meydanında ibret-i alem için sallandırmalarının bir hayli yüksek ihtimal olması.


Gay ilişklerin rahatça yaşandığı, kimselerin yadırgamadığı sahnelerin gayet fazla olmasından kaynaklı, bu konuyla yakından alakalı Ian ve Mickey'nin bizler için sadece birer hayal olması.


Tüm çabalarına rağmen çocuk sahibi olamayan Victoria ve Kev çiftinin son çare olarak, Vik'in annesi ile Kev'i cinsel ilişkiye ikna etmekte bulması. Bu maddeyi gerçekten hayal bile edemiyorum.


Kahramanlarımızın, fakirlik seviyeleri tavan yapmakta olduğu için, genel olarak tüm yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını çalarak karşılamaları. Yolsuzluğa kati suretle karşı olan bir toplum için, bu durumun asla mümkün olmaması!.


Fiona'yı evin direği ilan edip, çoluk çocuğu bırakıp kaçan anne Monica'nın seneler sonra, lezbiyen ilşki içerisinde olduğu sevgilisi ile ortaya çıkıp, ''merhaba ben geldim, bir süre buralardayım'' diyebilmesi.


Yengesini ayartıp, amcasına ihanet eden Behlül'ü baş tacı yapmış, yavru kedi ilan etmiş olabiliriz lakin öz kızına dahi yan gözle bakabilen bir Frank'e hazır mıyız?


Evin geçimine katkıda bulunabilmek için gündeliğe falan gitmek yerine, internet üzerinden ''cam show'' yapan bir kadın ve bunu son derece normal karşılayan bir kocaya kaç puan?


Öz kızının eski kocasını kendisine sevgili yapıp, evde bakıma muhtaç bir köpek yavrusu kıvamında besleyen bu da yetmezmiş gibi çocukcağızı her türlü fantezisine ortak eden son zamanların en büyük delisi Sheila?


 İşte bunlar gibi bir sürü nedenden dolayı Shameless gibi bir dizinin ülkemiz sınırları içerisinde uyarlanması ihtimali neredeyse sıfır gibi. Bize düşen, henüz internetimize kimseler dokunmamışken (en azından kısmen), izleyebildiğimiz yerlerden bu aileyi izlemek ve gerçek dünyada neler olabildiğine tanıklık etmek.

''.''















Unknown

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder