Bizim Zorumuz Ne?

by 12:10 0 yorum
 ''Ben evde yapsam yemezsiniz, dışarıda para verince bayıla bayıla yersiniz''. Annelerimizin tarihe geçmiş, neredeyse klasikleşmiş bu deyişini eminim birçoğunuz, ömrünüzde en az bir defa işitmişsinizdir. Nedense bildiğimiz klasik yemekler, evlerimizde anne sevgisiyle, misler gibi hazırlanınca pek cazip gelmezken, kafelerde vs. yerlerde önümüze süslü püslü serilince, bir de üzerine en az bir yirmilik ödeyince her nedense daha bir lezzetli, daha bir karşı konulmaz gelmektedir. Ben de hazır bu konuya değinmişken, bu vesileyle, özellikle son yıllarda cafe ve restaurantlarda hazırlanan oldukça değişik(!) sunumlara dikkat çekmek istedim. Mesela...

''KAVANOZDA LİMONATA''
Yaz aylarının vazgeçilmez serinleticisi, pastanelerin gözbebeği, bir klasik; limonata. Farkındaysanız eğer, eskiden herhangi bir pastaneden bardağını 1-2 liraya satın aldığımız bir limonatayı şimdilerde kavanozdan(!), renkli pipetler eşliğinde en aşağı bir 20tl. karşılığında içiyoruz ve nedense içmelere doyamıyoruz.


''KESME TAHTASI ÜZERİNDE ET''
Benim bildiğim, ülkemizin on hanesinin en fazla iki tanesinde et yenebilirken, yükselen(!) ekonomi grafiğimiz sayesinde, önünde, ekmek fırını kuyruğunu hatırlatan kuyruklar oluşan etçiler moda son yıllarda. Ve bununla birlikte moda haline gelen ''kesme tahtası üzerinde et servis etme'' ritüeli. Sinirlerimi bozmamak adına, ödenen hesaplara değinmeden teğet geçmek ve hepimize acil şifalar dilemek istiyorum izninizle.

''KÜRDAN BATIRILMIŞ HAMBURGER''
Hazır etten konu açılmışken, ezelden beri krallığını ilan etmiş bir yiyecek olan hamburgere de göz atalım. Mantarlısından, patlıcanlısına hatta ananaslısına kadar onlarca alternatifle fahiş fiyatlarla hizmetimizdeler. Özellikle boyutları küçültülmüş, üzerlerine şekilli kürdanlar iliştirilmiş olanlar nedense(!) pek bir havalı sayılmakta.


''KAĞITTA PATATES SERVİSİ''
Hamburgerin yancısı, buz gibi bir biranın en yakın arkadaşı, her insanın en sevdiği kaçamağı, annemizin evde kızartıp önümüze bir tabak dolusu koyduğu patates kızartması bir kağıt üzerine, şööylecene atılmış, bir de üzerine bilimum baharatlar katılmış haliyle servis edildiyse duygularımız karşılıklı, kalplerimiz bir...


''SAKSIDA TİRAMİSU''
Benim için bu işin son noktası,  ''yok artık bu kadar da olmaz'' dedirttireni budur. İlk gördüğüm andan beri neden ve nasıl bu hale getirildiğini asla anlayamadığım ve birşeye benzemetediğim bir oluşum(!)


Benim aklıma gelenler bunlar, varsa sizden de alalım, ufkumuzu açalım.

''.''








Unknown

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder