Bir Kadıköy Masalı...

by 12:55 0 yorum
Bir başka güneşli Pazar sabahına daha uyanınca, neler yapmalı tilkileri dolanmaya başladı bizim kafalarda. Hava öyle güzel, güneş öyle parlaktı ki, sanki deniz bizi çağırdı, sanki vapura atlayıp karşıya (bize göre Anadolu yakasına) geçmemiz lazımdı. 


Az biraz üşümeli -aslında kısaca donduk ya neyse- ama çok keyifli yolculuğumuz sonrası kendimizi Kadıköy'ün kalabalığına doğru bırakıverdik. Avrupa yakasında yaşayan birisi olarak oldum olası sevdiğim bir semt olmuştur Kadıköy. Gece-gündüz sayısı azalmayan kalabalığı ile her daim yaşayan bir yerdir bence. Keşfedilmesi, sık sık ziyaret edilmesi, hak ettiği ilginin verilmesi gereken semttir.


Daha ilk dakikalarda gözümüze takılanlar, günü geçimek için ne kadar doğru bir karar verdiğimizi doğrular nitelikteydi. Yol üzerinde bir köşeye kurulmuş bu antika parçalar öyle dikkat çekiciydiki...


Neredeyse daha köşeyi dönmeden karşımıza çıkan, sevimli ve yaratıcı ürünleriyle gözümüzün nuru, sevdiceğimiz, kıymetlimiz Dogo Store'a ne demeli peki?


İçeriye bir selam çakıp, indirimli halleriyle daha da cazibeli olan ürünlere bir göz atıp, eski bir dostla karşılaşmış kadar mutlu olup yolumuza baktık. Kadıköy, her zaman alışmış olduğumuz markaların haricinde, özgün ve stil sahibi olabilmek isteyenler için de mağazalar barındıran büyük bir nimet adeta. Sıradışı ürünlerle donatılmış dükkanlar hemen dikkat çekmekte. Mesela ''Gargamel''


Meşhur Rexx Sineması'nın biraz aşağısında kalan Sakızgülü sokakta yer alan bu mağaza, özellikle extreme sporlara ilgi duyanlar için oldukça iç açıcı bir yer. Herbiri birbirinden orjinal, kaliteli ve oldukça eğlenceli parçaların yer aldığı geniş bir ürün yelpazesine sahipler. İyice fikir sahibi olabilmeniz için buyrun internet adresleri.


Bu tarz değişik ürünlere meraklılar, eminim bu mağazayı nereden gezmeye başlayacakları konusunda bir hayli kararsız kalabilirler ancak benim özellikle ayılıp bayıldığım, beğenmelere doyamadığım kısım elbette tam da burasaydı....


Bir Star Wars sevdalısı olan bendeniz için gerçekten kaçırılmayacak bir fırsattı. Çantaların baskı kalitesi ve renklerinin canlılığı gözümden kaçmadı. Evet aptallık ettim almadım. Evet üzerinden saatler geçti hala çoook pişmanım :((( Mağazanın hemen önünde bütün ihtişamıyla duran bu tasarım harikasına bakıp bakıp, ne yapsam etsem de tekrar gitsem diye kafa yoruyorum.


Ve işte bir başka hayran kaldığımız dükkan daha. Anim-Sine Figür meraklılarına hitap eden oldukça güzel bir yer ''Dreamers Figure''.


İçeride neredeyse her kahramana ait bir figür, eşya vs. bulabilmeniz mümkün. Fazlasıyla ilgi alanımıza girdiği için içeriden çıkmamız epey zor oldu. Herşey öyle güzel ki, kendinizi bazı anlarda bir filmin tam ortasında hissetmeniz mümkün burada.



Bu kadar gezinmeye sadece gözümüzü doyurduğumuzu fark edip, birazda karınlar doysun dedik ve eğer Anadolu yakasındaysak her zaman olduğu gibi, bildiğimizden şaşmadık ve kendimizi ''Happy Moon's'un'' lezzetli dünyasına bıraktık.


Diğer şubeleri, Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal ve Fenerbahçe Kalamış'ta bulunan bu cafe-restaurant nedense bir türlü bizim yakada şube açmıyor ve bizi çok üzüyor. Değişmez lezzet, bol çeşit ve uygun fiyat üçgeninden dışarı çıkmayan bir tarzı olan Happy Moon's muhakkak denemeye değer.

Oldukça lezzetli ve keyifli bu yemeğin ardından, havanın gittikçe daha fazla soğumasına dayanamayacağımıza karar verip, bu güzellerin sadece fotoğrafını çekmekle yetinip, iskeleye doğru giden yolda emin adımlarla ilerledik.


Birazcık! üşümüş olsakta oldukça eğlenceli bir gün geçirdiğimizi inkar edemem. Şubat ayının ilk günlerini yaşıyoruz ama güneş yukarılardan öyle aldatıcı göz kırpıyor ki, evden çıkmamak, kendini sokaklara bırakmamak ona haksızlık gibi geliyor. Bu günlerin kıymetini bilmeli ve bol bol yeni yerler, yeni semtler keşfetmeliyiz değil mi?




Herkese iyi haftalar

''.''






Unutmadan Notu: Fotoğrafların her biri el emeği, göz nurudur. Şahsımındır, izinsiz kullanmayınız, seviniz sadece bakınızdır :))









Unknown

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder